"UV zračenje dezinfikuje prirodu od virusa"

Kada se izvrši analiza svih dosadašnjih epidemija i pandemija, vidi se da se javljaju uvek kada je UV zračenje slabo, ovo tvrdi meteorolog Nedeljko Todorović. Ističe i da su to momenti kada dolazi do pojave virusa, a da oni onda nestaju kada je sunčan dan i kada je UV zračenje jako.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2021.

10:01

Foto:Printscreen/ Prva Tv

Kada je reč o UV zračenju, meteorolog kaže da ove godine bilo slabo i da je to ritam prirode.

"Ove godine je zračenje bilo slabije u odnosu na ono koje je bilo unazad tri godine, postoji taj minimum aktivnosti i maksimum, u tom minimumu aktivnosti u pelazu iz jednog perioda u drugi u minimumu tog spektra UV zračenje je slabo", rekao je Todorović.

Istakao je i da će za nekih 4 do 5 godina UV zračenje početi postepeno da se povećava.

"UV zračenje vrši dezinfekciju prirode, imate primer hirurga kada dezinfikuje svoje instrumente pre operacije, on takođe to radi sa UV zračenjem, tako i priroda onda želi da dezinfikuje svoj prostor i očisti ga od virusa sa tim zračenjem", rekao je on za "TV Prva".

Tvrdi i da sunce ima svoju aktivnost koja je nepredvidiva, te da se koncentracija UV zračenja povećava samo ako se na suncu dogodi neka eksplozija, koja se onda javlja samo kao pik.

Najavljuje da bi novo zahlađenje trebalo da stigne oko 8. oktobra, jedna oblačna varijanta, ali ništa zabrinjavajuće. Sušan period će se nastaviti i u oktobru, a prvi mrazevi se očekuju sredinom narednog meseca.

Opširnije u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: