Fajzer se priključio trci - ispituju antivirusni oralni lek za kovid 19

Kompanija Fajzer saopštila je u ponedeljak da je započela studiju testiranja svog oralnog antivirusnog leka za prevenciju infekcije kovidom 19 među onima koji su bili izloženi virusu.

Izvor: Rojters
Podeli
Foto: Shutterstock/areeya_ann
Foto: Shutterstock/areeya_ann

Kompanija i njeni rivali, uključujući američku kompaniju "Merk" i švajcarsku farmaceutsku kompaniju "Roše", utrkivali su se u razvoju prvih antivirusnih pilula za kovid 19.

Prvo istraživanje o delta soju u Srbiji - koja vakcina je najefikasnija?

Fajzer je rekao da će ispitati lek, PF-07321332, kod do 2.660 zdravih odraslih učesnika starosti 18 i više godina koji žive u istom domaćinstvu kao i kod pojedinaca sa potvrđenom simptomatskom infekcijom kovidom 19.

U ispitivanju bi se testirao PF-07321332 sa niskom dozom ritonavira, starijeg leka koji se široko koristi u kombinovanim tretmanima za HIV infekciju.

Simptomi korone kod vakcinisanih i onih koji to nisu - razlike su drastične

"Merk" i partner "Ridžbek bioterapeutiks" rekli su ranije ovog meseca da su počeli da uključuju pacijente u kasnu fazu ispitivanja njihovog eksperimentalnog leka molnupiravira za prevenciju infekcije izazvane kovidom 19.

Fajzer je takođe rekao ranije ovog meseca da je započeo ispitivanje PF-07321332 u srednjoj ili kasnoj fazi za lečenje kovida 19 kod nehospitalizovanih, simptomatskih odraslih pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu