Adžić Vukičević: Čim mu okrenemo leđa, virus korona napada ubojitije

Direktorka kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je da je za vreme provedeno u Kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije. Poručuje da je vakcinacija jedini izlaz.

Zdravlje

Izvor: RTS

Petak, 10.09.2021.

09:02

Adžić Vukičević: Čim mu okrenemo leđa, virus korona napada ubojitije
Foto: Printscreen/Prva televizija

Više od 18 meseci Srbija se bori sa virusom korona. Koje smo lekcije do sada naučili, a s kojim izazovima se trenutno suočavamo – o tome će se danas razgovarati na simpozijumu koji organizuje najveća kovid bolnica u zemlji.

Za 10 meseci, Batajnica je zbrinula oko 9.600 pacijenata – mlađih i starijih, muškaraca i žena. Njihov najmlađi pacijent je imao 20 godina, a najstariji 101 godinu.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je za RTS da je za vreme provedeno u Kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije.

"Okretanje leđa znači da nismo poštovali mere, nismo nosili maske i nismo se vakcinisali", navela je Adžićeva.

Prema njenim rečima, čarobnog štapića nema, jedino rešenje je vakcinacija.

"Masovnoj vakcinaciji moramo pristupiti sada i odmah, drugog rešenja nema", naglasila je direktorka Kovid bolnice.

Naglasila je da su "pustili 105 kreveta u promet" i da je ostalo još postelja koje se čuvaju za eventualno pogoršanje situacije.

Tatjana Adžić Vukičević poručuje da je vakcinacija jedini izlaz da izađemo iz ove pošasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: