Od sledeće godine vakcine u spreju

"Vakcina protiv kovida u obliku spreja za nos, mogla bi da bude dostupna na jesen 2022. posle kliničkih testova", izjavio je direktor ruskog Državnog istraživačkog centra za virusologiju i biotehnologiju, "Vektor", Rinat Maksjutov.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2021.

08:31

Od sledeće godine vakcine u spreju
Foto: depositphotos/photography33

"Mnoge laboratorije širom sveta rade na vakcini u obliku kapi za nos, ali se za sada testiraju na životinjama. Pošto su potrebna klinička testiranja, mislim da će vakcina u vidu spreja za nos biti dostupna sledeće jeseni", poručuje direktor istraživačkog centra.

Ruski "Gamaleja" centar planira testiranje vakcine u spreju krajem ove godine, a zatim će je i registrovati. "Vektor" centar takođe razvija vakcinu u obliku kapi za nos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: