Rezultati testiranja vakcine Sputnjik V u oktobru

Finalni rezultati testiranja ruske vakcine Sputnjik V biće gotovi do oktobra, dok će rezultati ostalih ruskih vakcina biti gotovi do kraja 2021. i početkom 2022. godine, rekao je danas ministar zdravlja Mihail Muraško.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Petak, 23.07.2021.

16:11

Default images
Foto: Shutterstock/ Juan Roballo

"Danas se posmatranje završava, dok će finalni rezultati za vakcinu Sputnjik V biti gotovi do oktobra. Što se tiče ostalih vakcina finalni rezultati su planirani za kraj 2021. i početak 2022. godine," rekao je Muraško u okviru kampanje za podizanje svesti o vakcinama, prenosi agencija Tas s.

Ministar zdravlja je naglasio da su obim pregleda i zapažanja ogromna, te da je on zahvalan celom medicinskom osoblju zbog običaja da ih obaveštavaju o toku faza nakon vakcinacije.

"Takođe sam veoma zahvalan svima koji vode dnevnike o fazama nakon vakcinacije. Praktično više od 30 odsto vakcinisanih čuvaju dnevnike o tome," naveo je Muraško.

Do danas je Rusija sertifikovala četiri vakcine protiv koronavirusa - Sputnjik V, Sputnjik Lajt, EpiVakKorona i KoviVak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: