Agencija za lekove odobrila vakcinaciju dece od 12 do 15 godina

Načelnica Dečje klinike u KBC Dragiša Mišović Olivera Ostojić izjavila je danas da "postoji namera da se počne vakcinisanje protiv koronavirusa", dece od 12 godina, s preporukom da to budu pacijenti iz rizičnih grupa.

Zdravlje

Izvor: Beta

Sreda, 14.07.2021.

12:52

Agencija za lekove odobrila vakcinaciju dece od 12 do 15 godina
Foto: shutterstock, PhotobyTawat

Doktorka Ostojić je izjavila da će se početi vakcinacijom dece od 12 do 15 godina, za šta je dobijeno odobrenje Agencije za lekove.

"Za sada je preporuka da idu hronični pacijenti, pacijenti u rizičnim grupama, što se tiče mlađe kategorije. Ovi od 16 godina - bilo bi lepo, kad su već bili na Egzitu, i da se vakcinišu", rekla je Olivera Ostojić za televiziju N1.

Ona je kazala da je poslednjih nedelju dana na Dečjoj klinici u KBC "Dragiša Mišović" hospitalizovano troje dece s bolesnim mamama. Dodala je da su to deca koja imaju blaže kliničke slike ili pak srednje, a da su zaražena od svojih roditelja u kućnim uslovima.

Ona je rekla da pre toga dve nedelje nije bilo dece na dečjem kovid odeljenju ove bolnice, kao i da ambulantnih pregleda "nema puno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: