SAD odgovorile na pitanje da li je vakcinisanima potrebna treća doza

Američki zdravstveni zvaničnici saopštili su nakon sastanka sa predstavnicima kompanije Fajzer da građani SAD koji su potpuno vakcinisani protiv koronavirusa ne moraju da prime treću dozu vakcine.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2021.

14:15

SAD odgovorile na pitanje da li je vakcinisanima potrebna treća doza
Foto: V. Juan Roballo, Shutterstock

Fajzer je prošle nedelje saopštio da planira da zatraži od američkih regulatora odobrenje za dodatnu dozu vakcine, a na osnovu dokaza o povećanom riziku od infekcije šest meseci nakon imunizacije, ali i zbog širenja delta soja koronavirusa, prenosi Rojters.

Iz kompanije poručuju da Fajzer i administracija SAD dele uverenje o nužnosti da se uvek bude ispred virusa i potvrđuju da sa američkom administracijom postoji dogovor da naučni podaci diktiraju koji će naredni koraci biti preduzimani.

Širenje delta soja korone, koji je prvi put detektovan u Indiji, produbilo je dilemu da li vakcine pružaju dovoljnu zaštitu i od zaraznijeg, delta soja virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: