Izrael: Dodatna doza Fajzerove vakcine za odrasle sa slabim imunitetom

Izrael je danas saopštio da će početi da nudi punoletnim osobama sa slabim imunim sistemom dodatnu dozu vakcine protiv koronavirusa, koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.07.2021.

11:51

Izrael: Dodatna doza Fajzerove vakcine za odrasle sa slabim imunitetom
Foto: Shutterstock/M-Foto

Iz Izraela poručuju da i dalje procenjuju da li bi pripadnici opšte javnosi trebalo da prime treću dozu ove vakcine. Izraelski ministar zdravlj Nican Horovic rekao je da odmah stupa na snagu odluka da odrasle osobe, čiji je imuni sistem ugrožen i koje su dobile dve doze Fajzerove vakcine, mogu da dobiju dodatnu dozu vakcine, a da se čeka odluka o široj distribuciji, prenosi Rojters.

"Ispitujemo ovo pitanje i još nemamo konačan odgovor", naveo je Horovic za radio Kan govoreći o davanju dodatne doze opštoj javnosti u Izraelu. Što se tiče ljudi sa slabijim imunim sistemom, kojima će biti ponuđena dodatna doza vakcine, Horovic je rekao da su u pitanju osobe koje su imale transplantaciju nekog organa ili pate od medicinskog stanja koje izaziva pad imuniteta.

Prema podacima izraelskog Ministarstva zdravlja, oko polovinu od 46 pacijenata koji se nalaze u teškom stanju u Izraelu čine vakcinisani ljudi. Koordinator Izraela za odgovor na pandemiju rekao je u sredu da je velika većina njih iz rizičnih grupa, starijih od 60 godina, koji su ranije imali zdravstvene probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: