Virus nema sezonu

Direktorka Službe za bolničku epidemiologiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije Vesna Mioljević izjavila je danas da je koronavirus usporio, ali da je oprez i dalje neophodan, kao i poštovanje epidemioloških mera, kako se ne bi ponovile slike iz decembra prošle i marta ove godine.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Subota, 05.06.2021.

12:40

Virus nema sezonu
Foto: shutterstock/CKA

Mioljevićeva je rekla da, ako se porede mart i april, kada je svaki treći testirani bio pozitivan, sa sadašnjom situacijom, kada je samo dva odsto testiranih građana pozitivno, to svakako daje nadu.

Ona je, međutim, istakla da se ne sme dozvoliti opuštanje, jer će se još dugo vremena govoriti o kovidu. Apelovala je u Dnevniku RTS na građane da i dalje nose maske, posebno u javnom prevozu.

Govoreći o dosadašnjem toku pandemije, Mioljevićeva je navela da je najviše iznenadilo to što virus nema sezonski karakter.

"To bi bilo mnogo bolje, jer bi onda u određenom periodu godine mogli da očekujemo povećanje obolelih", objasnila je Mioljevićeva.

Ponovila je da je vakcinacija najvažnija mera sprečavanja širenja virusa i da je bitno da se što više mladih vakciniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: