Najavljuje se preporuka vakcinacije starije dece u Izraelu

Konačni izveštaji će biti objavljeni, a u njima će se navesti da li je bezbedno da se vakcinišu deca od 12 do 15 godina.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.05.2021.

14:04

Default images
Foto:Profimedia

Izrael će sledeće nedelje objaviti svoje nalaze o slučajevima upale srčanog mišića kod primalaca vakcine protiv kovida 19, a zatim će odlučiti da li će odobriti vakcinaciju dece uzrasta od 12 do 15 godina, izjavila je šef za javno zdravstvo pri Ministarstvu zdravlja Šeron Alroj-Preis.

Izraelsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je u aprilu da ispituje mali broj takvih slucajeva među ljudima koji su primili vakcinu Fajzer-BioNTeka protiv korona virusa, preneo je Rojters. Američki centri za kontrolu bolesti dali su slično saopštenje početkom meseca.

Kraj: Tražiće hitnu vakcinaciju dece

"Objavićemo konačni izveštaj u kome će biti navedeno da li zaista postoji veza sa vakcinom i kakve su implikacije", rekla je Alroj-Preis. Kada izveštaj bude objavljen sledeće nedelje, rekla je ona za vojni radio, Izraelcima ćemo izdati najodgovorniju preporuku koju možemo i naravno, na kraju, zavisiće od roditelja da li će odlučiti da vakcinišu svoju decu.

"Ja ću vakcinisati svog 15-godišnjeg sina čim bude odobreno", rekla je Alroj-Preis.

Da li je korona izgovor roditeljima da ne vakcinišu decu na vreme? VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: