Treća doza "Modernine" vakcine štiti od brazilskog soja

Podaci na osnovu istraživanja 40 ljudi pokazuju da dodatna doza jača imunitet protiv brazilske i južnoafričke varijante koronavirusa.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.05.2021.

08:06

Default images
Foto:Shutterstock/Photoby Tawat

Treća doza postojeće vakcine kompanije "Moderna", kao i nova verzija, koja je eksperimentalna, jačaju imunitet protiv brazilske i južnoafričke varijante koronavirusa, saopšteno je iz te kompanije.

Kako je preneo Rojters, podaci su dobijeni na osnovu istraživanja u kojem je učestvovalo 40 ljudi.

Dodatna doza vakcine data dobrovoljcima, koji su prethodno već dobili dve doze Modernine vakcine, takođe je pojačala imunitet protiv originalne verzije koronavirusa.

"Ohrabreni smo ovim novim podacima, koji jačaju naše uverenje da bi naša strategija vakcinisanja trebalo da pruži zaštitu protiv novih varijanti kovida 19", rekao je Stefan Bansel, izvršni direktor "Moderne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: