Ove godine bez ijednog umrlog od gripa

U Austriji od gripa ove godine nije umrla nijedna osoba, a ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober saopštio je da se pojavio prvi slučaj gripa, vezan za ulazak u Austriju iz inostranstva.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

Ruski ministar zdravlja: Sve vakcine mogu da dobijaju dijabetičari i srčani bolesnici

Sputnjik lajt dvostruko smanjuje rizik od infekcije?

"Čitava Evrope beleži čudo da nije bilo gripa, izuzev Portugala, Velike Britanije, Danske, Litvanije i Azerbejdžana", naveo je Anšober.

On je ukazao da je ove godine u Austriji bilo infekcija sličnih gripu, ali da nije zabeležena, izuzev aktuelnog uvezenog slučaja, aktivnost gripa, pa tako nije bilo ni umrlih od gripa.

U prošlosti je uvek više hiljada osoba umiralo tokom sezone gripa. Tako je u sezoni 2016-2017. zabeležen rekordan broj žrtava gripa - 4.436.

Godinu dana kasnije registrovan je 2.851 umrli od gripa, u sezoni 2018-2019. bila su 1.373 preminula, a 2019-2020. bilo ih je 834.

"Mere za zaštitu od koronavirusa od maske do distance, i higijena, nisu samo smanjile infekciju ovim virusom, već su po prvi put sprečile i talas gripa, i time velikih broj umrlih, koji bi bili dodatno opterećenje po zdravstveni sistem", rekao je Anšober.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 71 idi na stranu