Ruski ministar zdravlja: Sve vakcine mogu da dobijaju dijabetičari i srčani bolesnici

Sve tri ruske vakcine protiv koronavirusa mogu da koriste osobe sa dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima, ali konačna odluka je na lekaru pacijenta, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Petak, 02.04.2021.

08:41

Ruski ministar zdravlja: Sve vakcine mogu da dobijaju dijabetičari i srčani bolesnici
Foto: shutterstock, OrelPhoto

On je kazao da bi vakcinacija svakako trebalo da se preporuči, jer osobe iz ove dve kategorije imaju najozbiljnije simptome kada se razbole od koronavirusa, prenosi TAS.

"Ove vakcine su faktor za očuvanje života i spasiće ih od pretećih komplikacija. Sve tri vakcine mogu da se koriste, a na lekaru je da odluči koja", rekao je Muraško.

On je podsetio da su trenutno u Rusiji dostupne vakcine sputnjik Ve i epivakorona, a očekuje se da uskoro u upotrebi bude i kovivak.

"Prve dve su dostupne za sve građane starije od 18 godina", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: