Ruski lek protiv korone biće registrovan ove godine

Ruska Savezna medicinsko-biološka agencija nada se da će lek protiv koronavirusa "mir-19" biti registrovan ove godine, izjavio je direktor Instituta za imunologiju pri Agenciji Musa Haitov.

Izvor: B92, Klix
Podeli
Foto: Depositphotos/denisismagilov
Foto: Depositphotos/denisismagilov

Fauči: Smanjenje fizičkog odstojanja sa dva metra na jedan metar

Gnjatovićeva: Tek oko mesec dana posle revakcine dobija se pun imunitet VIDEO

On je za Russia Today rekao da će se efikasnost leka proučavati tokom druge faze ispitivanja. Haitov, koji je član Ruske akademije nauka, istakao je da je teško reći kada će biti gotovo ispitivanje.

"Uložićemo sav trud da što pre počnemo drugu fazu, a za to postoje svi preduslovi, jer se lek pokazao vrlo efikasnim tokom faze pre kliničkog ispitivanja. Registrovaćemo ga čim druga faza bude gotova, nadam se ove godine", naglasio je Haitov.

Prema njegovim rečima, rezultati testiranja biće objavljeni kako u Rusiji tako i u inostranstvu, uz napomenu da se već radi na njihovom objavljivanju, prenosi agencija TASS.

Direktorka Agencije Veronika Skvorcova izjavila je ranije da je lek "mir-19" zasnovan na mikro ribonukleinskoj kiselini (RNK) koja blokira određene delove virusne RNK. Ona je najavila da bi prva faza kliničkog testiranja trebalo da bude završena do polovine marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu