Ruski lek protiv korone biće registrovan ove godine

Ruska Savezna medicinsko-biološka agencija nada se da će lek protiv koronavirusa "mir-19" biti registrovan ove godine, izjavio je direktor Instituta za imunologiju pri Agenciji Musa Haitov.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2021.

21:30

Ruski lek protiv korone biće registrovan ove godine
Foto: Depositphotos/denisismagilov

On je za Russia Today rekao da će se efikasnost leka proučavati tokom druge faze ispitivanja. Haitov, koji je član Ruske akademije nauka, istakao je da je teško reći kada će biti gotovo ispitivanje.

"Uložićemo sav trud da što pre počnemo drugu fazu, a za to postoje svi preduslovi, jer se lek pokazao vrlo efikasnim tokom faze pre kliničkog ispitivanja. Registrovaćemo ga čim druga faza bude gotova, nadam se ove godine", naglasio je Haitov.

Prema njegovim rečima, rezultati testiranja biće objavljeni kako u Rusiji tako i u inostranstvu, uz napomenu da se već radi na njihovom objavljivanju, prenosi agencija TASS.

Direktorka Agencije Veronika Skvorcova izjavila je ranije da je lek "mir-19" zasnovan na mikro ribonukleinskoj kiselini (RNK) koja blokira određene delove virusne RNK. Ona je najavila da bi prva faza kliničkog testiranja trebalo da bude završena do polovine marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: