Fauči: Smanjenje fizičkog odstojanja sa dva metra na jedan metar

Američke vlasti razmatraju smanjenje preporučenog fizičkog odstojanja u borbi protiv koronavirusa, sa dva metra na jedan metar, što bi olakšalo ponovno otvaranje škola, izjavio je danas imunolog Entoni Fauči.

Zdravlje

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.03.2021.

09:35

Fauči: Smanjenje fizičkog odstojanja sa dva metra na jedan metar
Foto: EPA-EFE/ Oliver Contreras / POOL

Zdravstvene vlasti primile su k znanju prikupljene podatke i čini se da je jedan metar odstojanja dovoljan u određenim uslovima, rekao je Fauči, savetnik Bele kuće za epidemiju koronavirusa.

Fauči je za američku televizijsku mrežu Si-En-En (CNN) rekao da zdravstvene vlasti analiziraju podatke i da će uskoro dati preporuke.

Medicinski centar pri Univerzitetu Harvard objavio je nedavno istraživanje sprovedeno u 251 školi u američkoj saveznoj državi Masačusets. U jednoj grupi su bile škole koje poštuju fizičko odstojanje od dva metra a u drugoj od jedan metar.

Centar je zaključio da ne postoji velika razlika u broju slučajeva zaraženih koronavirusom između dve grupe, ali je dodao da to važi pod uslovom da se nose zaštitne maske.

Najveća prepreka za ponovno otvaranje škola jeste fizičko odstojanje. Ponovno otvaranje škola širom SAD varira između država, kao i između javnih, privatnih i verskih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: