Niste dobili SMS za revakcinaciju?

Građani koji nisu dobili poruku o revakcinaciji, a izračunaju da je od prve doze vakcine prošao 21 dan, treba sami da dođu da prime drugu dozu, na istom onom mestu gde su primili i prvu.

Zdravlje

Izvor: B92, Višnja Jukiæ

Sreda, 10.02.2021.

10:45

Niste dobili SMS za revakcinaciju?
Foto: Profimedia

Iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu rekli su za B92.net da će pre revakcinisanja svako biti obavešten putem telefonske SMS poruke, ali da se u slučaju da je neko dao pogrešan broj, te nije primio poruku, treba sam da se javi na isto ono mesto na kome je primio vakcinu.

"Ujutru se vrši revakcinacija u domovima zdravlja u celoj Srbiji, a popodnevni termin je rezervisan za vakcinacija, tj. za prvu dozu vakcine", objasnili su za B92.net iz ove vladine kancelarije.

Na Beogradskom sajmu u hali broj 3 vrši se revakcinacija, a u hali broj 11 vakcinacija. Takođe, u Belekspocentru je počela vakcinacija.

Kako su objasnili za naš portal, ukoliko se desi da se neko između dve doze zarazi koronom, potrebno je da se javi svom lekaru koji će mu objasniti kada će biti njegov termin.

Podsetimo, revakcinacija se vrši 21. dana od prve doze.

Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije objasnila je da se revakcinacija ne radi nikako pre 21. dana, ali da može da prođe više od toga i da u tom slučaju neće biti problema. Ona je za B92.net objasnila da su sva istraživanja koja je INEP radio dokazala da su vakcine veoma kvalitetne i efikasne, kao i da su stvorile dobar imunološki odgovor.

"To dosta ohrabruje, iznenađena sam koliko ljudi dobro reaguju na sve vakcine koje trenutno imamo u Srbiji. Ja sam primila kinesku vakcinu, a test je pokazao da nakon druge doze imam povišen broj antitela. Svaka imunizacija pomaže u sprečavanju daljeg širenja i konačnog zaustavljanja pandemije", objasnila je Gnjatovićeva za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: