"Morate se vakcinisati što brže u celoj zemlji"

Virusi ne mogu mutirati ako se ne reprodukuju, izjavio je vodeći američki imunolog i savetnik predsednika SAD za pandemiju dr Entoni Fauči.

Zdravlje

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 02.02.2021.

15:15

Ilustracija/Foto: EPA/ Al Drago / POOL

"A ako zaustavite njihovu reprodukciju masovnim vakcinisanjem ne dajući virusu otvoreno polje da se širi i odgovara na pritiske koje nad njim vršite, onda nećete dobiti mutacije", rekao je Fauči na virtuelnom brifingu sa timom za odgovor na kovid 19 Bele kuće, preneo je CNN.

"Morate se vakcinisati kada vakcina postane dostupna što brže u celoj zemlji", poručio je.

Prema njegovim rečima, postoji velika verovatnoća da bi čak i oni koji su bili zaraženi korona virusom mogli ponovo da se zaraze ako nove varijante virusa postanu dominantne.

Fauči je poručio da, iako postoji smanjena zaštita od novih varijanti korona virusa, postoji dovoljna zaštita da se spreče ozbiljna bolest, hospitalizacija i smrtni slučajevi i da je u tom smislu vakcinacija presudna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: