Onkološki pacijenti da se posavetuju sa lekarom: "Može da bude pucanj u prazno"

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da onkološki pacijenti koji su na zračenju treba da se posavetuju sa svojim izabranim lekarima o vakcini protiv kovida.

Zdravlje

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.01.2021.

09:51

Onkološki pacijenti da se posavetuju sa lekarom:
Foto: Printskrin TV Prva

Grujičić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da svi onkološki pacijenti koji su pobedili bilo koju malignu bolest ili su sada u mirnoj fazi mogu slobodno da prime bilo koju vakcinu protiv kovida.

"Oni koji primaju terapiju ili čekaju operaciju treba da razgovaraju sa svojim onkologom da li da se vakcinišu sada, jer su to specifični slučajevi i svaki je za sebe. Onako kako lekar koji ih vodi smatra tako treba da urade", istakla je Grujičić.

Ona je ukazala da oni pacijenti koji primaju hemioterapiju imaju slabiji imunitet, koji je u padu, pa davanje vakcine može biti "pucanj u prazno".

Grujičić je navela da je u Srbiji tokom prošle godine neki oblik raka dijagnostikovan kod 27.500 građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: