Za dobijanje vakcine obavezno je da donesete ovaj papir i odgovorite na nekoliko pitanja

U Srbiji je do sada vakcinisano 218.000 građana, a vakcinu protiv koronavirusa juče je primilo 43.000 ljudi. Danas je na imunizaciju pozvano još 25.000 ljudi koji su se prijavili preko elektronske uprave ili preko kol-centara. Samo u Beogradu je juče vakcinisano 9.600 građana, što je i neki okvirni broj koji je planiran za svaki dan, a svaki prijavljeni građanin će morati da odgovori na nekoliko pitanja, bilo usmeno, bilo pismeno, nakon što dobije termin vakcinacije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: shutterstock, Rido
Foto: shutterstock, Rido

Pročitajte još:

Nemačka će prva u EU koristiti tretman antitelima za koronu

"Pandemija je mogla da se zaustavi probioticima" VIDEO

Kovid više ubija ljude srednjih godina

Naime, građani koji se prijave putem eUprave na imejl adresu koju su ostavili prilikom prijave dobijaju tačan datum i vreme vakcinacije, ali i obaveštenje da popune upitnik koji su dužni da sa sobom ponesu na dan imunizacije.

Upitnik koji treba da popune je Saglasnost za sprovođenje preporučene imunizacije, a u njega treba uneti: podatke o državljanstvu, broj pasoša (za strane državljane), ime i prezime, pol, datum i mesto rođenja, brojeve telefona, ali i zanimanje i radni status zaposlenog, kao i to da li je korisnik ustanove socijalne zaštite. Nakon tih podataka treba da popuni da li je saglasan sa sprovođenjem imunizacije i da ga je lekar upoznao sa prednostima imunizacije.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

U nastavku upitnika je Evidencija o vakcinaciji protiv kovida 19 koju popunjava zdravstveni radnik i ovaj deo lista ostaje pacijentu kao deo medicinske dokumentacije.

Prilikom dolaska na vakcinaciju treba da pokažu i QR kôd koji im je poslat.

Inače, za vakcinaciju se do jutros preko elektronske uprave ili kol-centara prijavilo 578.330 građana.

Na punktovima u Srbiji vakcinisani su i pozivani, ali i oni građani koji su bez poziva došli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu