"Najviše dolaze oni koji 10 dana sede kući s temperaturom" VIDEO

Situacija u bolnicama širom Srbije jeste bolja, mnoge su izašle iz kovid sistema, ali nije vreme za opuštanje. Jedinice intenzivne nege kovid-bolnice "Bežanijska kosa" su stalno pune. Poslednjih dana im, kako kaže dr Marija Milenković, koordinatorka bolnice, dolaze nešto mlađi ljudi, a prosečna starost obolelih je 62 godine. Najviše im dolaze pacijenti koji pokušavaju da se leče kod kuće.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

"I dalje dobijamo pacijente koji sede kući 10 dana sa temperaturom bez obzira na sve što smo pričali i onda tu nemate mnogo prostora za manipulaciju i lečenje. Normalno je da temperatura bude povišena do 7 dana, s tim što bi posle petog dana kada dostigne svoj pik, trebalo da dođe do njenog smanjenja. Pogoršanja su prisutna sedmi i 10. dan. Dešava se čak da pacijenti koji su u bolnici pod stalnim nadzorom i kontrolom lekara dobiju temperaturu. To znači da dolazi do pogoršanja bolesti ili do konsolidacije, a to su promene koje zatevaju da se pojača kortikosteroidna terapija, eventualno da se doda neka biološka terapija", otkriva dr Milenković za "150 minuta".

Sars-CoV-2, kako tvrdi, ostavlja i ozbiljne posledice, poput bolova u mišićima, opadanja kose, dugotrajnog i upornog kašlja, kratkog daha, nemogućnosti za rad, fibroza, odnosno ožiljaka na plućima...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu