Incident tokom kliničkog testiranja vakcine u Brazilu: Nema više dobrovoljaca

Brazilska zdravstvena regulatorna agencija Anvisa saopštila je da je tokom kliničkih testiranja vakcine kompanije Jansen-Cilag došlo do "ozbiljnog incidenta".

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 09.01.2021.

11:18

Incident tokom kliničkog testiranja vakcine u Brazilu: Nema više dobrovoljaca
Foto: depositphotos/ IgorVetushko

U saopštenju Anvise se kaže da je do incidenta došlo 2. januara, ali se ne navodi o čemu je tačno reč.

"Nema potrebe da se suspenduju klinička testiranja, ali angažovanje dobrovoljaca za testiranje je okončano još 9. decembra tako da nema više dobrovoljnih učesnika testiranja koji će primiti vakcinu ili placebo", navodi se u saopštenju za javnost Anvisa, prenosi TAS.

Ranije je objavljeno da su dvojica dobrovoljaca na kojima su vršena testiranja vakcina Sinovac, kineskog proizvođača i britansko-švedske vakcine AstraZeneka, preminula u Brazilu, zbog čega je suspendovana III faza kliničkih testova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: