Kineska vakcina dobila halal sertifikat u Indoneziji

Vakcina protiv kovida 19 koju je proizvela kineska kompanija Sinovak dobila je u Indoneziji halal sertifikat, što je čini dozvoljenom po šerijatskim zakonima, saopštilo je danas indonežansko versko veće Ulema, nekoliko dana pre nego što je planirano da zemlja počne program imunizacije pomoću kineske vakcine.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 08.01.2021.

12:17

Kineska vakcina dobila halal sertifikat u Indoneziji
Foto: Printskrin/Prva TV

Asrorun Niam Sholeh iz pravne komisije islamskog veća za fetvu rekao je na konferenciji za novinare u Džakarti da je vakcina, nazvana koronavak, "sveta i halal", što znači da je dozvoljena za korišćenje u islamskom svetu, prenosi Rojters.

Bez obzira na to što još ne postoji odobrenje njenog regulatornog tela, Agencije i za hranu i lekove, Indonezija, najmnogoljudnija muslimanska država u svetu, dobila je isporuku tri miliona doza koronavaka kineskog proizvođača Sinovak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: