Infektolog: "Očekujemo puno od vakcine" VIDEO

Već mesecima je pandemija korona virusa centralna vest na naslovnim stranama, a kako na današnju stvarnost gledaju oni koji svakodnevno spašavaju živote i u prvim redovima vode borbu s opasnim virusom, objašnjava prof.dr Tomislav Preveden, infektolog u Kliničkom centru Vojvodine.

Zdravlje

Izvor: TV Prva

Subota, 05.12.2020.

11:10

Infektolog:
Foto: Printscreen / TV Prva

Gostujući na jutarnjem programu TV Prve kazao je da se virus jako lako širi respiratornim putem, pa je samim tim veliko opterećenje na bolnice.

"Dok ne bude bilo vakcine, moramo da pomažemo lekarima noseći maske, i poštovati socijalnu distancu. Moramo da smanjimo pritisak na bolnice", istakao je Preveden.

Njemu je najveći utisak veliki broj obolelih, to kako kaže nisu očekivali.

"Po 200 ljudi dnevno dolazi i traži pomoć. Radim 32 godine, ovakve gužve nikada nisu bile, mi ne možemo da izađemo iz ambulante, nego samo pregledamo", objasnio je.

Broj zaraženih, kako objašnjava ne popušta.

"Vakcina će pružiti apsolutnu zaštitu, a mi je jedva čekamo jer će nam pomoći", zaključio je, a sada se moramo baviti prevencijom dok ona ne stigne.

Opširnije u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: