Stručnjaci odredili koliko treba da traje tuširanje, a da ne škodi

Koliko dugo se tuširate? Stručnjaci upozoravaju da to ne treba da radite duže od 15 minuta dnevno.

Zdravlje

Izvor: bestlifeonline.com

Petak, 04.12.2020.

14:52

Stručnjaci odredili koliko treba da traje tuširanje, a da ne škodi
Foto: depositphotos, Lopolo

"Duže tuširanje može negativno da utiče na vašu kožu, kosu i nokte, jer ih previše isušuje", objašnjava dermatolog Ana H. Čekon.

Prema njoj, idealno vreme tuširanja je 5 do 15 minuta i to najviše jednom dnevno, prenosi Bestlifeonline.com.

Džil Kejns, medicinska sestra s više od 14 godina iskustva, koja je osnovala medicinski centar za negu lica i estetsku medicinu (Face Forward Medical Aesthetics), kaže da čak i dugo tuširanje mlakom vodom može da isuši vašu kožu uklanjanjem prirodnih ulja s nje. To može ostaviti pukotine u koži, što olakšava i mikrobima da uđu u vaše telo.

Ako ipak želite duže da se tuširate, stručnjak za negu kože Čeril Vudman kaže da biste to mogli hladnijom vodom, jer ona "smanjuje negativno delovanje vode na kožu".

Ali čak ni tuširanje hladnom vodom ne treba da traje predugo, a Čeril Vudman kaže kako je očigledan znak da je dovoljno - kad se koža smežura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: