Nema komplikacija kod prvih dobrovoljaca za rusku vakcinu

Prvih 25 dobrovoljaca starijih od 60 godina, koji su primili vakcinu protiv koronavirusa koju razvija ruski istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju Vektor, nisu imali nikakve komplikacije, izjavio je šef Centra za infektivne bolesti Aleksandar Rižikov.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

12:23

Nema komplikacija kod prvih dobrovoljaca za rusku vakcinu
Foto: depositphotos, valuavitaly

"Testiranje je počelo 21. novembra na osobama starijim od 60 godina. Prvih 25 dobrovoljaca primilo je vakcinu i uopšteno do sada nismo primetili nikakve negativne reakcije", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi Tas s.

Vakcina koju proizvodi Vektor registrovana je 14. oktobra, a 16. novembra izdata je dozvola za nova istraživanja na dobrovoljcima starijim od 60 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: