Erdogan: Turska vakcina protiv korone spremna do aprila

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi vakcina protiv kovida 19 razvijena u Turskoj mogla da bude spremna za upotrebu do aprila.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2020.

15:25

Erdogan: Turska vakcina protiv korone spremna do aprila
Foto: depositphotos, valuavitaly

U obraćanju poslanicima iz njegove vladajuće Stranke pravde i razvoja, Erdogan je rekao i da, kad vakcina bude spremna, Turska planira da je podeli sa svetom, preneo je AP.

Erdogan je rekao da je Turska više puta pozivala zemlje da ne žrtvuju vakcinu zbog političkih i komercijalnih ambicija i da je učine zajedničkom svojinom čitavog čovečanstva.

"Planiramo da vakcinu koju razvijamo stavimo u službu čitavog čovečanstva pod najboljim mogućim uslovima", istakao je Erdogan ne iznoseći druge detalje.

Vakcina, erukov-vak, koju razvija Univerzitet Erdžijes, u centralnoj turskoj provinciji Kajseri trenutno prolazi kroz prvu fazu testiranja.

Rektor Univerziteta Erdžijes Mustafa Džalis rekao je ove sedmice da će uskoro moći da počne druga faza testiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: