Dr Ostojić: "Iz krvi gotovo sigurno možemo da potvrdimo prisustvo virusa" VIDEO

U KBC Dragiša Mišović povećan je broj dece na pregledima, ali i onih na bolničkom lečenju. Sada ih je 20, uz još toliko pratilaca. Na sreću, niko od njih nema težu kliničku sliku, kaže dr Olivera Ostojić, rukovodilac bolnice i načelnica odeljenja za intenzivno lečenje i negu u toj bolnici. Kako kaže, simptomi su šarenoliki, ali određeni parametri iz krvi takođe mogu da ukažu na prisustvo Sars-CoV-2.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

15:27

Dr Ostojić:
Foto: Printskrin/Prva TV

"Šarenoliki su simptomi, počevši od tih niskih temperatura od 37,5 do 38 C, povraćanja, proliva, kašljucanja, bolova u grlu... Kroz krvnu sliku možemo da posumnjamo na infekciju, to je taj snižen broj leukocita, snižen broj limfocita, obično sa normalnim brojem CRP-a kod dece. Takva krvna slika, uz blage respiratorne podatke i potvrdu da neko u detetovoj okolini ima koronu može da nam potvrdi infekciju", kaže dr Ostojić za 150 minuta".

Deca u bolnici, dodaje, ostaju 5 do 7 dana, a već nakon 10-15 dana ona su u dobroj formi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: