Dr Moma Jakovljević o situaciji u Srbiji: "Katastrofa. Mnogo je mladih zaraženo"

Puna su sva odeljenja u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović“, a situacija se u celoj zemlji komplikuje, jer je prema poslednjem preseku koronavirusom zaraženo je još 6.109 osoba. Da li je kovid 19 zaista "atomska bomba" za čovečanstvo? Kada će situacija biti bolja?

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

14:23

Dr Moma Jakovljević o situaciji u Srbiji:
Foto: Printskrin TV Prva

O tome je govorio dr Moma Jakovljević, hirurg i pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović", koga je u emisiji 150 minuta ugostila TV Prva. On je odmah na početku rekao:

"Ovo je katastrofa... To je atomska bomba za zdravstvo", rekao je dr Jakoviljević, te dodao da ne postoje dve iste kliničke slike.

Kaže da su one različite, da je to "jako je čudno, nepredvidivio".

"Ovo je jedna velika zagonetka za svetsku medicinu, ne samo za nas. Naše je da radimo... Ugroženi su svi, i lekari i sestre... Zaposleni padaju, imamo šest anesteziologa koji su zaraženi, ima ih dosta na kućnom lečenju", istakao je, te dodao da se treba čuvati, izbegavati velike gužve, kao i da je važna distanca, da smo razmaknuti.

Rekao je i da je mnogo mladih zaraženih i da nije više situacija kao ona s početka epidemije da su najugroženiji oni stariji od 65 godina.

"Po meni je korona bomba za imunitet", poručio je doktor te dodao da mora da se vodi računa o osnovnim bolestima, te dodao:

"To je sistemska bolest, napada organizam, zgrušava krv, jede crvena krvna zrnca, ali najviše stradaju pluća", dodao je i rekao da ima mnogo nejasnoća, te da dok "ne dođe vakcina, nema nam spasa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: