Od početka epidemije u Tiršovoj na respiratoru bilo šestoro dece

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj od početka epidemije koronavirusa na respiratoru je bilo šestoro dece, svi su se oporavili i otišli kućama, kaže direktor te zdravstvene ustanove Siniša Dučić.

Zdravlje

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 22.10.2020.

09:10

Od početka epidemije u Tiršovoj na respiratoru bilo šestoro dece
Ilustracija/Foto: depositphoto/vilevi

On je za rekao da Tiršova nije bila u kovid-sistemu, da su deca zaražena koronavirusom lečena u KBC Dragiša Mišović, ali da su odlukom Republičke stručne komisije proglašeni bolnicom u kojoj će se lečiti najteži kovid-pacijenti, pacijenti koji zahtevaju respirator.

"Šestoro dece je bilo na respiratoru. Jedno dete je primarno došlo zbog kovid-infekcije kod nas, četiri pacijenta su iz drugih ustanova upućeni zbog komplikacija kovid-infekcija i upućeno je jedno novorođenče koje je zahtevalo respiratornu potporu čija je majka bila kovid-pozitivna, dete je bilo kovid-negativno", rekao je Dučić.

On je naveo da se svih šest pacijenata oporavilo i da su svi oporavljeni otišli kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: