Poseban tramvaj vozi građane na sezonsko vakcinisanje

Gradske vlasti Beča stavile su građanima na raspolaganje poseban tramvaj za odlazak na vakcinaciju protiv gripa.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.10.2020.

16:15

Poseban tramvaj vozi građane na sezonsko vakcinisanje
Foto: depositphotos/robertkuehne

"Cilj nam je da se ove godine utrostruči stopa vakcinacije i nadamo se da ćemo motivisati Bečlije da prime vakcinu", izjavio je danas gradonačelnik Mikael Ludvig. Tramvaj će šest nedelja voziti građane Beča koji su zakazali vakcinaciju.

Bečlije su pozvane da i na druge načine odu u zdravstvene centre i do 600 lekarskih ordinacija u kojima će moći da se vakcinišu. U Beču zasad ima oko 400.000 doza vakcina, što bi trebalo da pokrije četvrtinu stanovništva.

"Cilj masovne vakcinacije protiv gripa je da se izbegne preopterećenje bolnica već angažovanih epidemijom koronavirusa, a ne zna se šta zima sprema", rekao je Ludvig.

U Austriji su do sada registrovane 45.902 osobe inficirane koronavirusom, od kojih je polovina u Beču, a više od 800 ljudi je umrlo u Austriji. Svetski proizvođači ove godine su proizveli rekordan broj doza vakcina protiv gripa, a vlasti se nadaju da će izbeći preopterećenje bolnica već suočenih sa epidemijom kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: