Vakcinacija u Srbiji već od 1. oktobra VIDEO

Kako kaže direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), Sanja Radojević Škodrić, U Srbiju je stiglo 344.000 vakcina protiv gripa.

Zdravlje

Izvor: Prva TV

Utorak, 29.09.2020.

08:34

Vakcinacija u Srbiji već od 1. oktobra VIDEO
Foto: Printscreen / Prva

Vakcine su stigle u subotu, a direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje objašnjava da bi trebalo da bude dovoljno doza za sve.

"Prve količine su stigle, one su prošle sve procedure i provere, te se od juče nalaze u našem magacinu", kazala je Radojević Škodrić za Tv Prvu.

Kako kaže kada je pravo vreme imunizacije o tome će reći struka, a vakcinacija bi trebalo da počne 1. oktobra i za sada nema nikakvih prepreka za to. "Inače radi se o četvorovalentnoj vakcini koju Republički fond obezbeđuje od prošle godine", objašnjava Radojević Škodrić.

Postoji obavezna imunizacija i preporučena, prema obaveznoj trebalo bi da se vakcinišu svi stariji od 65 godina, svi koji rade u socijalnim službama, zdravstveni radnici i deca sa hroničnim bolestima.

U slučaju da sve zalihe budu potrošene, obezbeđena je nova količina, i javnost će biti obaveštena kad one stignu.

Što se kovid vakcine tiče, naša zemlja je u trci i spremno je čekamo: "Najbitnije je da ona bude bezbedna", zaključuje Radojević Škodrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: