Potvrđeno za B92.net: Stigle prve vakcine u Srbiju

Srbija je dobila 344.000 vakcina protiv gripa, potvrdila je za B92.net direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

11:40

Default images
Foto: Printskrin/TV Prva

"U pitanju je četvorovalentna vakcina. Njihova distribucija ka institutima i zavodima za javno zdravlje je već krenula danas. Celokupna količina biće isporučena do srede, a nakon toga će se vršiti isporuke u zdravstvene ustanove. U pitanju su prve količine koje je RFZO ugovorio još u martu ove godine", otkriva Škodrićeva.

Kako je ranije najavila, vakcinacija treba da počne 1. oktobra i sada nema nikakvih prepreka za takvo nešto.

Prve doze su stigle iz Holandije, a u planu su i druge količine koje je dogovorilo Ministarstvo zdravlja.

"Ostale doze koje je najavilo ministarstvo će stići kako za one koji podležu obaveznoj imunizaciji, tako i za one koji budu želeli da se vakcinišu, apsolutno će biti dovoljno za sve. Ono što je na građanima je da se prijave ako žele", rekla je ranije Škodrićeva.

Interesovanje za vakcinu gripa je znatno veće nakon pandemije koronavirusa, pa su u skladu sa tim poručene i dodatne doze vakcine.

Pozivamo vas da glasate u našoj anketi i pišete nam u komentarima. Da li ćete se vi ili neko iz vaše porodice vakcinisati protiv gripa?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: