Svi ruski regioni dobili probne serije vakcine protiv koronavirusa

Svi ruski regioni dobili su prve probne serije vakcine protiv kovida 19 "sputnjik V", razvijene za civilnu upotrebu, obavestila je danas novinare pres-služba ruskog Ministarstva zdravlja.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

16:39

Svi ruski regioni dobili probne serije vakcine protiv koronavirusa
Foto: depositphotos/valuavitaly

Svi regioni su dobili prve probne serije gam-kovid-vac vakcine ("sputnjik V") za prevenciju infekcija koronavirusom, koju je razvio Federalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, navedeno je u saopštenju, preneo je TAS.

Prema saveznom sistemu za nadzor informacija, vakcina se već koristi u nekoliko ruskih regiona, a medicinski radnici smatraju se prioritetom.

Do sada postoji preko 27.000 obeleženih pakovanja vakcine, a njihov broj se povećava, navela je pres-služba ruskog Ministarstva zdravlja.

Rusija je postala prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv koronavirusa "sputnjik V".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: