Pobeda za ceo svet? I u Indiji testiraju rusku vakcinu

Indijska farmaceutska kompanija i ruski suvereni fond dogovorili su se o raspodeli 100 miliona doza ruske eksperimentalne vakcine za koronavirus "sputnjik V" u Indiji.

Zdravlje

Izvor: Beta-AP

Sreda, 16.09.2020.

17:30

Pobeda za ceo svet? I u Indiji testiraju rusku vakcinu
Foto: depositphotos/DragonImages

Suvereni investicioni fond Ruske Federacije saopštio je danas da se spojio sa indijskom kompanijom "Doktor Redis laboratoris" (Dr Reddy's Laboratories), koja će sprovoditi treću fazu proba vakcine u Indiji da bi ispunila regulatorne zahteve te zemlje.

Predstavnik za štampu Arsenij Palagin potvrdio je da je 100 miliona doza eksperimentalne vakcine namenjeno za upotrebu "u široj populaciji" pod uslovom da ispune regulatorne zahteve i da kliničke probe budu uspešne.

Palagin je potvrdio da je Fond u pregovorima sa nekoliko indijskih kompanija za proizvodnju vakcine.

Indijski zvaničnici rekli su prošle nedelje da je Rusija zatražila pomoć da indijske kompanije proizvode vakcinu i dodali da vlada olakšava taj proces.

Doktor V. K. Pol, koji predvodi indijski vladin štab za vakcine, nazvao je partnerstvo sa Rusijom pobedničkom situacijom za Indiju i za svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: