Pedijatar: Deca će biti disciplinovana, samo neće moći dugo da izdrže pod maskama VIDEO

Koliko oni zapravo mogu biti disciplinovani tokom pohađanja nastave, da li je maska izvor zaraze ako završi na podu školske učionice, a to će se sigurno događati?Posebno su zabrinuti roditelji čija deca pate od astme i alergija.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 28.08.2020.

15:14

Pedijatar: Deca će biti disciplinovana, samo neće moći dugo da izdrže pod maskama VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

"Vidim da su deca shvatila, oni nose masku. Samo mislim da je problem vreme, neće moći da izdrže onako kako bismo mi izdržali pod maskom. Vidim da su svi disciplinovani, a pogotovo kad budu videli da to nose i učiteljice, i oni će", kaže za "150 minuta" pedijatar i pulomolog dr Saša Milićević.

Prema njegovim rečima, maska će da olakša deci zaštitu i od sezonskih virusa i ublažiće simptome alergija. U određenim situacijama biće bolje roditeljima da ih ipak ne šalju u školu.

"Ako detetu svira u plućima ili kašlje, ne treba ga slati u školu. To važi i za dete koje ima bilo kakve znake infekcije. Kod onih koji imaju alergije, najbolje je da nose vizire, ali će im trebati vremena da se naviknu."

Ipak, najmlađi su još iz nepoznatih razloga pošteđeni, konstatuje dr Milićević i nada se da će tako i ostati.

Ono na šta roditelji treba da obrate pažnju jeste kvalitetna ishrana, davanje suplemenata u dogovoru s lekarom i da upute decu kako da međusobno komuniciraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: