Ruska vakcina volonterima stvorila imunitet bez nuspojava

Završni lekarski pregledi dobrovoljaca koji su učestvovali u kliničkim ispitivanjima vakcine protiv kovida 19 pokazali su prisustvo imuniteta i odsustvo nuspojava, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

18:16

Ruska vakcina volonterima stvorila imunitet bez nuspojava
Foto: Depositphotos/piotr_marcinski

Rezultati studija pokazali su da su svi dobrovoljci imali jasan imuni odgovor kao rezultat vakcinacije, navedeno je u saopštenju, preneo je TAS.

Nema nuspojava, niti su zabeležene nepravilnosti u telesnim funkcijama volontera, saopštilo je Ministarstvo.

Završni lekarski pregled obavljen je u Glavnoj vojnoj kliničkoj bolnici Burdenko 3. avgusta.

Rusko Ministarstvo odbrane je naglasilo da su sve faze razvoja i testiranje vakcine bili u potpunosti u skladu sa protokolom kliničkog istraživanja.

Dobrovoljci su se 42. dana od vakcinacije vratili u bolnicu i podvrgnuti su sveobuhvatnom lekarskom pregledu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: