Ohrabrujuće: Rusija obećala proizvodnju stotina hiljada doza vakcina već ove godine

Ruske vlasti saopštile su danas da će uskoro biti u mogućnosti da mesečno proizvode nekoliko stotina hiljada doza vakcina protiv koronavirusa i čak "nekoliko miliona" od 2021. godine.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

17:01

Ohrabrujuće: Rusija obećala proizvodnju stotina hiljada doza vakcina već ove godine
Foto: depositphotos/valuavitaly

Ruski ministar trgovine Denis Manturov izjavio je da tri biomedicinske kompanije mogu od septembra da industrijski proizvode vakcinu razvijenu u istraživačkoj laboratoriji za epidemiologiju i mikrobiologiju "Nikolaj Gamaleja".

"Prema prvim procenama, možemo već od ove godine da obezbedimo nekoliko stotina hiljada doza vakcina mesečno, a kasnije i do nekoliko miliona doza počev od naredne godine", rekao je Manturov, prenosi ruska agencija TAS.

Rusija, kao i mnoge druge zemlje, mesecima radi na vakcini protiv koronavirusa. Ta vakcina je plod saradnje laboratorije s Ministarstvom odbrane.

To Ministarstvo je danas objavilo da su klinička ispitivanja na vojnicima "jasno pokazala očigledan odgovor imuniteta" na koronavirus i dodalo da nisu zabeleženi neželjeni efekti vakcine ili druge anomalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: