"Postoji pacijent, već treći put je oboleo od koronavirusa"

Do sada smo čuli da je moguće dva puta zaraziti se koronavirusom, a sada stiže vest iz Ukrajine da je jedan muškarac treći put oboleo od kovida19.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Getty/Leopoldo Smith / Stringer
Foto: Getty/Leopoldo Smith / Stringer

Stanovnik Ternopoljske oblasti u Ukrajini, prenosi Sputnjik, treći put je oboleo od koronavirusa, saopštio je načelnik Odeljenja za zdravstvo lokalne administracije.

"Postoji pacijent, već treći put je oboleo od koronavirusa. Moramo da shvatimo da čak i oni koji su preležali virus nisu bezbedni i ne znači da neće biti ponovnog obolevanja", rekao je taj zvaničnik.

Prvi slučaj reinfekcije koronavirusom prijavljen je zimus kod žene iz Južne Koreje, a potom je ova zemlja prijavila i druge, ukupno 227 slučajeva reinfekcije. Nedavno je i Rumunija objavila da ima 393 "povratnika".

U Ukrajini je do sada, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovano 67.597 slučajeva infekcije koronavirusom, a od posledica je preminulo 1.650 ljudi.

Inače, i dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, rekao je nedavno da i u Srbiji imamo pojedinačne slučajeve sa ponovnim zaražavanjem.

"Posle određenog perioda gubi se imunitet i tako dolazi do ponovnog oboljevanja", objasnio je dr Stevanović.

strana 1 od 73 idi na stranu