Mladi odgovorni za novo žarište kovida 19 u Francuskoj

Primorsko turističko mesto Kiberon u Bretanji, regionu na zapadu Francuske, postalo je novo žarište koronavirusa u toj zemlji, a za širenje zaraze odgovorni su mladi ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/lightsource
Ilustracija/Foto: depositphoto/lightsource

Kako navodi "Gardijan", 72 nova slučaja koronavirusa registrovana u tom mestu većinom potiču iz populacije starosti od 18 do 25 godina, a smatra se da je prvi u lancu zaraze bio sezonski radnik jednog supermarketa koji je sa grupom mladih ljudi bio na zabavi u jednom noćnom klubu.

Iako nadležni u Kiberonu tvrde da je situacija pod kontrolom, rastu strahovanja od ponovnog razbuktavanja epidemije u Francuskoj.

U Kiberonu se pojavio i svojevrsni generacijski jaz, budući da stariji deo stanovništva za sve okrivljuje mlade ljude, koje smatra neodgovornim zato što se u velikom broju okupljaju radi noćnog provoda, zanemarujući opasnost od zaraze.

Zbog toga je jedna lokalna diskoteka zatvorena na dva meseca, nošenje maski za lice na otvorenom obavezno je u nekim od najprometnijih ulica, a tokom noći zabranjene su posete plažama i javnim parkovima.

strana 1 od 73 idi na stranu