Mladi odgovorni za novo žarište kovida 19 u Francuskoj

Primorsko turističko mesto Kiberon u Bretanji, regionu na zapadu Francuske, postalo je novo žarište koronavirusa u toj zemlji, a za širenje zaraze odgovorni su mladi ljudi.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2020.

10:36

Mladi odgovorni za novo žarište kovida 19 u Francuskoj
Ilustracija/Foto: depositphoto/lightsource

Kako navodi "Gardijan", 72 nova slučaja koronavirusa registrovana u tom mestu većinom potiču iz populacije starosti od 18 do 25 godina, a smatra se da je prvi u lancu zaraze bio sezonski radnik jednog supermarketa koji je sa grupom mladih ljudi bio na zabavi u jednom noćnom klubu.

Iako nadležni u Kiberonu tvrde da je situacija pod kontrolom, rastu strahovanja od ponovnog razbuktavanja epidemije u Francuskoj.

U Kiberonu se pojavio i svojevrsni generacijski jaz, budući da stariji deo stanovništva za sve okrivljuje mlade ljude, koje smatra neodgovornim zato što se u velikom broju okupljaju radi noćnog provoda, zanemarujući opasnost od zaraze.

Zbog toga je jedna lokalna diskoteka zatvorena na dva meseca, nošenje maski za lice na otvorenom obavezno je u nekim od najprometnijih ulica, a tokom noći zabranjene su posete plažama i javnim parkovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: