"Komaraca je manje, ali su agresivniji" VIDEO

Kao da nije nam dovoljan korona virus. U Beogradu, i u još nekoliko gradova u Srbiji, registrovan je virus Zapadnog Nila kod komaraca.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

14:00

Ilustracija/Foto: depositphoto/ Kokhanchikov

"Kao i prošlog leta i ovog je juli karakterističan za pojavu komaraca koji nose virus Zapadnog Nila. Osim u Beogradu virus je na komarcima registrivan i u Pančevu, Somboru, Subotici, Kraljevu i Zrenjaninu", rekao je dr Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Na pitanje da li ih možda ove godine ima više nego prošle, dr Aleksić je za TV Prva rekao da na sreću nije, jer je ova sezona kasnije krenula.

"Možemo reći da je u odnosu na prošlu sezonu nešto manji broj komaraca, ali su oni nešto agresivniji kako bi nadomestili propušteno vreme", naveo je Aleksić.

Oboljenje groznice Zapadnog Nila ima slične simptome gripu.

"Dakle, temperatura, groznica, osip po telu, bolovi u zglobovima. Pri pojavi ovakvih simptoma se treba javiti lekaru", objasnio je dr Aleksić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: