Kardiolog dr Ristić o kovid-19: "Kraj nije blizu. Promene su katastrofalne" VIDEO

Korona virus se ubrzano širi u celoj populaciji. Kapaciteti u Beogradu su na maksimumu, kovid bolnice su popunjene više od 90 odsto.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

15:26

Kardiolog dr Ristić o kovid-19:
Foto: Printskrin TV Prva

Obolevaju sve mlađe osobe i sve ih je više na respiratorima. Lečenje duže traje, a klinička slika je sve teža. Korona virus i dalje je velika nepoznanica za stručnjake.

Do kakvih podataka o virusu se došlo obdukcijom preminulih, na TV Prva govorio je prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg.

"Nije ovo prva pandemija koja je zadesila čovečanstvo, imali smo špansku groznicu, pa svinjski i ptičiji grip... Ali velika je razlika između tih standardnih gripova koji dolaze u zimu, a ovo je jedan od gripova koji imaju ozbiljnu vrednost i značaj u svetu da on traje u letnjem periodu. Obično grip vlada zimi, a u letnjem periodu se gube taj broj pacijenata, tako da ovaj grip izazvan koronavirusom je izašao iz standarda i traje već jedno četiri-pet meseci", rekao je dr Ristić, te podsetio na reči mnogih epidemiologa koji govore da "kraj nije blizu".

Iako je SZO preporučila da se ne rade obdukcije preminulih od koronavirusa, u Sbiji je do maja izvršeno čak 17, a dr Ristić kaže da ga je interesovalo da sazna šta se dešava sa srcem i plućima, jer je poznato da ovaj virus napada najviše upravo ova dva ključna organa.

"Obdukcioni nalazi preminulih dali su zabrinjavajuće podatke. Promene su katastrofalne", naveo je dr Ristić.

Pogledajte više u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: