Otkriveno koliko su dugo zarazne kapljice koronavirusa?

Britanski virusolog Vendi Barkli izjavila je da laboratorijska ispitivanja pokazuju da kapljice koje sadrže koronavirus u vazduhu mogu ostati zarazne jedan sat.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.07.2020.

14:07

Otkriveno koliko su dugo zarazne kapljice koronavirusa?
Foto: depositphotos/patrick.daxenbichler

Zbog toga je značajno što je Svetska zdravstvena organizacija ove nedelje promenila svoj zvaničan stav, priznajući da je prenošenje koronavirusa putem vazduha ipak moguće, istakla je Barklijeva, koja je zaposlena na londonskom "Imperijal koledžu".

Kada je reč o korišćenju maski za lice, Barklijeva je rekla da je njihova svrha u tome da od zaraženih osoba koje ih nose zaštite druge ljude, budući da one u određenoj meri mogu da spreče prenos korona virusa kapljičnim putem, navodi "Gardijan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: