RFZO: Ima dovoljno testova za sve u zemlji, a stiže ih još VIDEO

Srbija trenutno na zalihama ima više od 200.000 testova za koronavirus, za sedam dana stiže i nova količina, a direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić kaže da ne postoji problem sa njihovom nabavkom.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Subota, 04.07.2020.

09:15

Default images
Foto: Printskrin/Prva TV

Ona je za TV Prva rekla da Institut "Batut" stalno procenjuje i šalje određeni broj testova gradovima u Srbiji.

Upitana o navodima da iz nekih gradova, poput Šapca, stižu zahtevi da se plati kako bi dobili veći broj testova i da li takve zahteve dobijaju iz drugih gradova, Radojević Škodrić kaže da apsolutno nema potrebe za tim i da svi gradovi dobijaju onaj broj testova prema broju stanovnika.

"Mi možemo sada sve građane da testiramo, a ništa nećemo postići. Svi negativni su ugroženi ukoliko se ne poštuju mere koje je propisao Krizni štab", navela je direktorka RFZO.

Napomenula je da nemamo problem sa nabavkom testova, te da takav problem ne postoji na globalnom nivou.

"Niti imamo problem u nabavci testova, niti imamo problem da ih dajemo. Svi gradovi ujednačeno dobijaju broj testova prema broju stanovnika. Cela Srbija je po tom pitanju homogena", navela je Radojević Škodrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: