Malena Sofija je ujedinila region; teško je bolesna ali postoji lek VIDEO

Pomozimo Sofiji! Slanjem SMS poruke: Upišite 797 i pošaljite SMS na 3030

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

11:16

Malena Sofija je ujedinila region; teško je bolesna ali postoji lek VIDEO
Foto: depositphotos/nenovbrothers

Sofija je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom devet. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke. Pedijatar tada upućuje roditelje na neurološki pregled.

Malena Sofija Markuljević iz Beograda ujedinila je region. 25. maja proslavila je prvi rođendan i svi nestrpljivo čekamo njen prvi korak. Jedina šansa je lečenje u SAD. Lek može da pomogne samo do njene druge godine i on košta 2,1 milion dolara.

Prema rečima lekara, potrebna je jedna doza kako bi se rešio zdravstveni problem, a na tu sumu se dodaje još 300 000 dolara za troškove lečenja, jer se nakon doziranja ostaje tri meseca na kontrol .

Terapija koju trenutno prima Sofija joj umnogome pomaže i ona je razlog što je ona živa, tvrde roditelji i dodaju da pomalo uspeva da pomera ruke. ‘’Sofija diše i guta neometano, ali pokretljivost tela je izuzetno mala, gotovo neprimetna, a najveći problem je što ne oslobađa disajne puteve’’ rekao je za TV Prvu Sofijin otac, Stefan Maruljević.

U želji da pomognu maloj Sofiji u akciju su se uključili i naši najpoznatiji sportisti, ali i prijatelj svetske fudbalske zvezde Ronalda, koji je za potrebe prikupljanja novca za Sofiji dao na aukciju fudbalerov dres. Do sada je prikupljeno 800.000 evra.

Roditelji su zahvalni svima koji su pomogli i pozvali ljude još jednom da pomognu uplaćivanjem donacije ili slanjem SMS poruke 797 na 3030.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: