Ovo su najčešći simptomi zaraženih u Evropi

Glavobolja i gubitak čula mirisa najčešći su simptomi koronavirusa kod obolelih u Evropi, pokazuju rezultati istraživanja instituta IFOS iz Francuske.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2020.

08:16

Ovo su najčešći simptomi zaraženih u Evropi
Foto: depositphotos, 18percentgrey

Istraživanje je pokazalo da se bolest manifestuje u različitim oblicima, a koji će se simptomi pojaviti zavisi od godina starosti i pola pacijenta.

Rezultati istraživanja pokazali su učestalost tih simptoma koji nisu bili zabeleženi u istraživanjima pacijenata u Aziji, prenosi portal Indeks.

Zaključak ovog naučnog eksperimenta, izvedenog na više od 1.400 pacijenata koji imaju blag ili umeren oblik bolesti, a koje je objavljeno u Žurnalu interne medicine (Journal of Intern Medicine), jeste da sedam od deset obolelih imaju oba simptoma.

Istraživanje, izvršeno u pet evropskih zemlja (Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španiji i Švajcarskoj) potvrđuje da je gubitak čula mirisa jedan od specifičnih simptoma kovida 19 i to ne samo kao posledica začepljenog nosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: