Kina odobrila testiranje dve vakcine na ljudima

Kina je odobrila testiranje dve eksperimentalne vakcine protiv kovida 19 na ljudima, u novoj borbi protiv koronavirusa koja se sada fokusira na importovane slučajeve zaraze, posebno iz susedne Rusije.

Zdravlje

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 14.04.2020.

09:03

Kina odobrila testiranje dve vakcine na ljudima
Foto: Getty/Chung Sung-Jun/Stuff

Kineske vlasti nastoje da smanje broj uvezenih slučajeva, a Rusija je postala izvor najvećeg broja importovanih slučajeva, navodi Rojters.

U Kini je registrovano ukupno 409 uvezenih slučajeva iz Rusije.

"Kineske vlasti smatraju da je Rusija veoma pogođena epidemijom koronavirusa i to mora biti poziv na uzbunu", navodi se u tekstu Global tajmsa.

Kina je danas prijavila 79 novih slučajeva koronavirusa, svi su u severoistočnoj provinciji Heilongđang, koja se graniči sa Rusijom, a reč je o kineskim državljanima koji su se u zemlju vratili iz Rusije.

Prema današnjim podacima, u Kini je potvrđeno 82.249 slučajeva kovida 19 i 3341 preminulih, ali u poslednja 24 časa nije bilo novih smrtnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: