Psiholozi iz regiona, putem društvenih mreža, savetuju građane kako da se bore sa pandemijom

Udruženi pod jednostavnim i jasnim nazivom "Tu smo - Balkan", regionalni stručnjaci, psiholozi i oni koji su obučeni za rad u kriznim situacijama, proteklih dana na usluzi su stanovnicima našeg regiona putem društvenih mreža.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

11:56

Default images
Foto:depositphotos/Themalni

Vreme pandemije koronavirusa (Covid 19) donelo je strahove, anksioznost, nekima paniku, neki osećaju ogroman bes i tugu, neki očaj. Mnogi ne nalaze odgovarajuće načine da se nose sa situacijom i sa svojim osećanjima. Tim grupe na Fejsbuku Za Tebe#VAZNO JE i tim profesionalaca #TuSmo iz oblasti mentalnog zdravlja počeo je da pruža besplatnu psihološku prvu pomoć preko lajva na Fejsbuku i odgovaranjem na postavljena pitanja na koja će stručnjaci odgovarati bilo kroz lajv, bilo kroz posebne tematske postove.

''Strah je sasvim normalan u ovakvim trenucima, mada sam čula kolege da kažu da nije dobro bodriti ljude da kažu kako se osećaju, mislim da je to sasvim normalno da kažu u ovim trenucima. Došli smo na ideju da se povežemo i da budemo tu za sve ljude. Nije bitno da li ćete dobiti savetovanje iz Srbije, ili iz Hrvatske ili iz Bosne i Hercegovine, najvažnije je da ćete komunicirati sa timom vrhunskih stručnjaka'', rekla je za "Jutro" TV Prve Ana Vlaković, psiholog.

Ideja je nastala iz potreba, kaže Vlakovićeva, i nije dovoljno da svako u "svom dvorištu" uradi ono što može, jer je ovo problem na globalnom nivou. Na pitanje šta najviše zabrinjava građane, ona kaže da je to strah.

"Mnogi faktori utiču na ljude, od promene radnih uslova koji podrazumevaju rad od kuće, do onih koji rade na svom radnom mestu i osećaju se nebezbedno, iako su poslodavci obezbedili svu neophodnu zaštitu", dodala je.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: