Kako iz izolacije izaći normalan? "Ne treba sada misliti baš o svemu" VIDEO

Broj obolelih od koronavorisa baš kao i broj umrlih ne prestaje da raste. Samim tim raste i zabrinutost svih nas zbog celokupne sitiacije. Taj osećaj anksioznosti je normalna i prirodna ljudska reakcija, međutim ono što ne smemo dozvoliti jeste dugotrajna i intenzivna zabrinutost.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Profesorka. psiholoških nauka Kristina Brajović Car govorila je u emisiji "150 minuta" na TV Prvoj o tome kako se može izboriti sa anksioznošću, izbeći depresiju i kako se iz izolacije može izaći normalan.

"Strah je nešto što je u ovoj situaciji nešto što je vrlo korisno. Možda je korisniji nego neka druga emocija, ali uz taj strah je bitno da vidimo šta još postoji", rekla je ona.

Kristina Brajović Car pruža pomoć svima onima kojima je potrebna preko besplatne pomoći građanima, a kako kaže, telefonom im se najviše obraćaju mlađi sa pitanjem kako da strukturišu vreme.

"Mlađi nisu naučili kako da se organizuju i upravljaju svojim vremenom. Roditelji se javljaju i pitaju kako da pričaju o ovome sa decom, kako da ih animiraju", istakla je ona.

"To što smo u izolaciji ne znači da nismo povezani. Mi svi imamo zajednički cilj - da prebrodimo ovu krizu", dodaje Kristina Brajović Car.

Pogledajte više u video-materijalu:

strana 1 od 34 idi na stranu