Pozovi ministarku: "Pokušaću da dam savet" VIDEO

Od večeras od 21 sat počinje da radi linija na Vajberu preko koje građani mogu da stupe u kontakt i potraže pomoć, odnosno da razgovaraju sa ministarkom Slavicom Đukić Dejanović, koja je i neuropsihijatar.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2020.

12:53

Pozovi ministarku:
Foto: Printskrin TV Prva

Svi koji žele ministarku će moći da pozovu od 21 do 22.30. Ministarka je gostovala na TV Prvoj i navela da će nju moći da vide sagovornici i da ko želi, može takođe da uključi kameru i na taj način razgovara sa njom.

"Ona uobičajena doza straha koja kaže - koronavirus je opasan, o njemu mnogo ne znamo, izaziva opasnu epidemiju, može biti smrtonosna, to normalno izaziva i preplavljuje osobu strahom i ta vrsta straha koja vodi ka uvidu manifestacije straha je potpuno u redu. Međutim, nekada bezrazložno počne da nam lupa srce, počnemo da se znojimo, ubrzano dišemo, imamo čitav niz telesnih manifestacija i to traje nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Dakle, taj strah može da vodi ka paničnim problemima, e tu je baš važno da osoba spreči baš panične napade i mogu postati dijagnoza", rekla je ministarka za TV Prvu.

Ona je, kaže, primetila da, pogotovo u večernjim satima, mnogi imaju probleme, javljaju im se simptomi tuge, neraspoloženja, uplakanost...

"Javljaju mi se zbog paničnih napada veliki broj mojih poznanika, rođaka, prijatelja, ali i bivših studenata, sada lekara, da me pita kako sad da savetuju pacijente u kratkim porukama da im bude lakše", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: