Miloševićeva: "Testovi na privatnim klinikama nisu za novi koronavirus"

Infektolog iz Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević izjavila je danas da testovi koji se nalaze u privatnim klinikama nisu testovi za novi koronavirus COVID-19.

Zdravlje

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 24.03.2020.

16:04

Miloševićeva:
Foto: Tanjug, Tanja Valiæ

Odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji u Vladi Srbije, Miloševićeva je naglasila da se testiranja na novi virus vrše samo na "Torlaku" i da će uskoro početi u Kliničkom centru Srbije.

"Svi testovi koji se nalaze u privatnim laboratorijama nisu za COVID-19, već su to testovi za prethodne poznate koronaviruse koji su uzročnici obične prehlade", rekla je ona.

"Nije dovoljno da jedna laboratorija bude sertifikovana za rad kao mikrobiološka laboratorija da bi mogla da radi testiranje na ovaj virus, zato što se radi o novom virusu”, dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: